БИО ТОП МАГНУМ препарат за септични ями

Препаратът БИО-ТОП-МАГНУМ, прeдставлява селекция от микроорганизми, ензими и компоненти на растежа, които ускоряват процесите на гниене в септични ями с намалена хидравлична пропускливост на почвата в дренажните полета.

Действие на Био Топ Магнум

Препаратът БИО-ТОП-МАГНУМ е създаден на базата на прецизна селекция на микроорганизми денитрификатори от рода (Pseudomonas), фокултативни анаероби и типични хетеротрофи, които работят в анокси-среда. Процеса на декомпозиране на органичната утайка протича в три фази.
1. Хидролиза на неразтворения субстрат (втечняване) чрез екто-ензими.
2. Разграждане на субстрата до нисши мастни киселини с къси вериги (маслена, пропионова,оцетна) – кисело гниене.
3. Разграждане на нисшите мастни киселини с къси вериги до метан, въглероден двуокис и вода – ( метаново гниене).
Приложение:
Предназначен за септични ями на няколко години и не е третирана с препарати. Септични ями с концентрация на повече мазнини / за клиенти консумиращи предимно наситено мазни храни/. Служи за ускоряване на процесите на биологична деградация на органичния субстрат чрез био подхранване с присъщи за процеса непатогенни микроорганизми, ензими, хранителни вещества, и др.

Полза:
Използването на биоензимни препарати води до увеличаване полезния обем на ямата и така съкращава броя изпомпвания на ямата от пет до седем пъти. Отпада необходимостта от изпомпване със специална машина.

Начин на употреба на БИО-ТОП-МАГНУМ

  • Септични ями над 5³ , препоръчително третиране с цяла опаковка /0.250 кг./
  • Септични ями до 5 м³ 150 гр. препарат.
  • Поддържащо третиране за септични ями до 5 м³
    2 супени лъжици от препарата се разтварят в 1 л. хладка вода, изчаква се 20-30 мин./ но не повече от час/ и се изсипва в ямата. Третирането се прави на всеки две седмици.

Препоръки:
– Използвайте редовно препарата според указанията
– Не използвайте препарати съдържащи активен хлор, белина, натриев хипохлорид, почистващи препарати на хлорна основа! Въздържайте се от използване на силно алкални или силно киселинни почистващи препарати! Не използвайте химически препарати за отпушване канализацията!!

Цена: 31,90 лв.

 

1


WordPress主题
WordPress Themes