РЕЗЕРВОАРИ

     В полиетиленови резервоари  могат да се съхранява  питейна вода, септични отпадъчни води, както и всички течности не агресивни към полиетилена. Предлаганите от нас цистерни за вода са производство на заводи „РОТО“ – Словения, и са с вместимост от 500 до 210 000 литра. Дебелината на стените е  6 ÷ 15 мм. в зависимост от обема и предназначението резервоара.  Изработени са от първокласен полиетилен с ниска плътност, който не старее и е практически вечен. Проектирани и конструирани за директно вкопаване в земята, те могат да устояват на подземните натоварвания за голям период от време, без да е необходимо допълнително укрепване и подсилване на изкопа с бетон.

Преимущества на изграден резервоар от полиетилен в сравнение с бетонен резервоар със същия обем.

резервоари

Противопожарни резервоари

резервоари за вкопаване

Подземни резервоари

      Преимуществата на полиетиленов резервоар пред бетонен резервоар:

  • По ниска себестойност на резервоара  (отчитайки материали, време, работна ръка, проектиране, поддръжка).
  • Минимални разходи за проектиране на цистерните (готови чертежи за проектантите).
  •  Бърз монтаж (изкоп и пясъчно легло 15 – 20 см.) без да е необходимо укрепване на изкопа с бетон.
  • Дълъг живот на резервоара /гарантирано от завода производител/ 50 години при практически вечен материал
  • Липса на необходимост от поддръжка (при бетона на всеки няколко години се налага основен ремонт).
  •  Лесен ремонт на резервоара (дори при повреда, лесно може да се завари с екструдер отвътре, без да се изравя от земята).
  •  Резервоарите са направени от материал, подходящ за съхранение на питейна вода или храна  (Сертификата е издаден е от Института по обществено здраве в гр.  Марибор)
  • Резервоарите са изработени от оригинален (не рециклиран) висококачествен материал и за това могат да бъдат многократно и напълно рециклирани
  • Телескопичният ревизионен отвор с размер Ø 600, осигурява лесен достъп до вътрешността на резервоара. Неговата настройка позволява лесно адаптиране по височина, според дълбочината на изкопа.

   Посредством специален софтуер в началото на 2009 година са проведени тестове за поведението на резервоари при екстремни условия, на базата на които е разработена оптималната форма на конструкцията, осигуряваща максимална здравина и надеждност. В последствие същото е потвърдено и от проведените физико-механични тестове на произведените резервоари. На база получените резултати е постигнат качествен продукт  от ново поколение изцяло за подземен монтаж. Резервоарите отговарят на всички стандарти в Европейска Директива 89/106/ЕS и притежават означението за качество CE. Резервоарите производство на заводи „РОТО“ и представени от „Юнит Комфорт“ Варна  НЯМАТ АНАЛОГ В БЪЛГАРИЯ ! Попитайте ни за оферта от контактната форма сега!

 

ПОВЕЧЕ ЗА РЕЗЕРВОАРИТЕ

Свали файл

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИНСТАЛИРАНЕ НА РЕЗЕРВОАР

Свали файл ЧЕРТЕЖИ НА РЕЗЕРВОАРИ


Weboy
WordPress Themes