Чиста вода у дома – мит или реалност

10 септември, 2014, 2 434 прочетена

Всеизвестен е фактът, че питейната вода, която достига до домовете ни е в изключително лошо качество. Консумирането на вода, в чийто състав има хлор, пестициди, тежки метали, дори хормони и антибиотици, нанася сериозни последици върху здравето ни. За съжаление е факт, на който малцина обръщат внимание. Много от съвременните заболявания са в резултат от консумацията на замърсена вода. Вредните вещества, които се съдържат в нея, се натрупват в организма ни в течение на години.
През последните години значително се влоши качеството на питейната вода. Методите за нейното пречистване остават непроменени от десетилетия назад. За съжаление замърсявайки природата чрез своята ежедневна дейност, замърсяваме и водата, която консумираме. чиста вода у дома
С оглед променящия се състав на водата се появиха системи за филтриране на вода за домашна употреба. Противно на твърденията, че тяхната цена е прекалено висока, се оказва, че тези съоръжения се предлагат на достъпна цена, дори и за българските домакинства.
Предимствата на системите за обратна осмоза са безспорни. Чистата вода, която те доставят за нуждите на домакинствата, спестява не само закупуването на бутилирана вода, но и удължава живота на домакинските електроуреди. Всеизвестен е фактът, че отлагането на варовик не само прави електроуредите неефективни, но и значително намалява живота на бойлера, пералнята и съдомиалната машина.
Уредите, по чиито релета има отлагания на котлен камък, затоплят по-бавно водата и съответно консумират по-голямо количество електроенергия. Това допълнително натоварва семейния бюджет.
В пералните и уредите за измиване на съдове трябва периодично да се поставят специални препарати, предотвратяващи наслагването на котлен камък. Употребата на филтрираща система премахва напълно необходимостта от използването на подобни препарати.
Хлорираната вода нанася щети не само на електроуредите и саниратните съоръжения у дома с отлаганията на котлен камък, но и се оказа главният виновник за кожните алергии, пърхота и екземите.
Дори и ако не живете в къща, а в блок има варинти за монтиране на филтрираща система, която пречиства питейната вода. На щранга в близост до водомера се монтира специална инсталация за омекотяване на водата. Съоръжението ще ви осигури мека вода в банята и ще ви избави от петната от отлагания на котлен камък по плочките, душовете и мивките в банята, както и от кожните алергии, пърхота и екземите, причинявани от хлорираната вода.
Друг вариант е монтирането на карбонов филтър на душа, който омекотява твърдата вода. Препоръчително е и монтирането на филтри за омекотяване на вода преди всеки електроуред, който използва вода.
Специална пречиствателна система би могла да бъде монтирана на удобно място в кухнята. Съоръжението гарантира чиста вода, годна за консумация, в чийто състав няма хлор, тежки метали, пестициди, антибиотици и хормони.

Очакваме вашите коментари

WordPress Themes