МАЗНИНОУЛОВИТЕЛИ

Мазниноуловители са сепаратори предназначени за улавяне на растителните и животински мазнини от отпадната вода. Задължителни са за инсталиране в кухни, ресторанти, кланици, месо и млеко-преработвателни предприятия и производствени комплекси от хранително-вкусовата промишленост, магазини с преработка на месни и рибни изделия и др.. Съоръженията са с капацитет от 0.3 л/сек. до 500 л/сек., с две или три камери с обем от 500 до 20 000 литра. Мазниноуловителите са изработени от полиетилен и отговарят на всички изисквания на Европейското законодателство. Проектирани са за монтаж в подходящо помещение или за вкопаване в земята без да е нужно укрепване на изкопа с бетон.  Сертифицирани са със стандарта EN 1825, и притежават означението за качество CE.

Мазниноуловител

Мазниноуловител

Мазниноуловители за ресторанти

Мазниноуловители за ресторанти

Прицип на действие на мазниноуловителите:

В първата камера от отпадната вода се отделят едрите частици чрез процеса седиментация и филтриране посредством филтърна решетка. Пречистената отпадна вода преминава във втората камера, където се извършва самото отделяне на всички мазнини. Мазнините остават на повърхността поради своето по-ниско относително тегло, а пречистената вода се отвежда от дъното на мазниноуловителя. Чистата вода може да се заусти в обществената  канализация, пречиствателна станция или в природата.

Мазниноуловител за монтаж под мивка

Предлагаме и решение за улавяне на мазнините още преди да попаднат в канализацията, като се избягва наслагването на мазнини по стените на тръбите, което е предпоставка за намаляване на техния дебит и запушването им. Това съоръжение се монтира под мивка и  служи за отделяне и задържане на мазнините от отпадъчната вода на ресторанти, обекти с кухни или столова където се приготвя храна. Входа и изхода на мазниноуловителя е Ø 50 което изключително улеснява монтажа. Почистването е лесно и се извършва на период според интензитета на обекта. Успешно премахва миризмите.

За поддръжка на мазниноуловители, и разграждане на растителните и животински мазнини използвайте Био ензимен препарат за мазнини МАЗНИНО СТОП

Мазниноуловител за кухня

Мазниноуловител за кухня

Мазниноуловител за под мивка

Мазниноуловител за под мивка

Дебит: ………….0.5 л/сек
Дължина:……… 500 мм.
Широчина: …….420 мм.
Височина:………380 мм.
Цена …………350 лв без ддс.


WordPress Blog
WordPress Themes